WAT IS EEN VENTILATIE-INREGELING?

Een inregeling van een ventilatiesysteem is een nauwgezette procedure waarbij het ventilatiesysteem van een gebouw geoptimaliseerd wordt om een optimale luchtverdeling en -kwaliteit te garanderen. Dit proces is cruciaal om te zorgen dat alle ruimtes binnen een woning of gebouw van verse lucht worden voorzien en vochtige of vervuilde lucht effectief afgevoerd wordt.

Tijdens de inregeling worden componenten zoals ventilatieroosters, luchtkanalen, en afzuigunits zorgvuldig afgesteld en gebalanceerd op basis van het ventilatievoorontwerp. Aandachtspunten zijn het balanceren van toe en afvoer debiet, het minimaliseren van geluidsoverlast en het verzekeren van energie-efficiëntie van het systeem.

Wil u er dus zeker van zijn dat uw ventilatie-controlemeting meteen correct is? Wij kunnen uw toestel ook inregelen!

WAAROM LATEN INREGELEN?

  • Voldoen aan Wettelijke Eisen: Indien de toe- en afvoer niet voldoen aan de berekende minima, zoals omschreven in het ventilatievoorontwerp, kan er bij het indienen van de EPB eindaangifte een boete worden opgelegd. Dit onderstreept het belang van wettelijke naleving door correcte inregeling.

  • Gezond Binnenklimaat: Een correct ingeregeld ventilatiesysteem waarborgt een consistent en gezond binnenklimaat door de continue aanvoer van verse lucht en het effectief afvoeren van vervuilde en/of vochtige lucht.

  • Energie-Efficiëntie: Een juist gebalanceerd ventilatiesysteem draagt bij aan energiebesparing, doordat het systeem niet overwerkt raakt en op een optimale wijze functioneert, wat op de lange termijn ook de levensduur van het systeem ten goede komt.

  • Comfort en Welzijn: Het voorkomen van problemen zoals vochtigheid, schimmelvorming en de ophoping van schadelijke stoffen, door een effectieve ventilatie, draagt bij aan het algemene comfort en welzijn van de inwonenden.

ONze prijzen

Transparant en betaalbaar

Onze tarieven zijn direct beschikbaar op de website, waardoor een afzonderlijke offerte overbodig is. Plan meteen uw meting in, en wij garanderen een snelle en efficiënte service ter plaatse!

C-systeem (Inregeling+meting)

25000
( E x c l . B T W | E e n g e z i n s w o n i n g )

D-systeem (Inregeling+meting)

29500
( E x c l . B T W | E e n g e z i n s w o n i n g )

Opgelet!

  • De buizen moeten correct geinstalleerd zijn.
  • Het toestel mag niet in foutmelding staan.
  • Er moeten propere filters aanwezig zijn.

De meest courant systemen komen wij wekelijks tegen & kunnen wij vlot inregelen.
Hieronder hoort: Duco, Renson, Zehnder, Itho Daalderop.
Geef zeker mee indien u een ander toestel heeft; héél soms kan inregeling immers enkel met een gespecialiseerd softwarepakket gebeuren.

ONze voordelen

Waarom kiezen voor
BLENT als uw partner?

Bij Blent staan we voor correcte service aan correcte tarieven. Of het nu gaat om ventilatiemetingen, blowerdoortesten, EPC’s…: ons ervaren team zorgt voor een vlotte en betrouwbare uitvoering. 

Wij denken mee met u! 

home-2_01-1
home-2_01-2
home-2_01-3
home-2_01-4
home-2_01-5
150

Jaar ervaring

70

Medewerkers

+
25000

testen uitgevoerd

150

Erkenningen

Vragen? Laat ons een bericht na

Wij dragen uw privacy hoog in het vaandel, en delen deze informatie dus niet met derden.