WAT IS EEN PID?

Een Postinterventiedossier (PID) is een verplicht document dat alle technische en structurele informatie over een gebouw samenbrengt, specifiek met betrekking tot uitgevoerde werken tijdens bouw-, renovatie- of onderhoudsprojecten. Dit document wordt aangemaakt en bijgehouden door een veiligheidscoördinator en is vooral van belang in België.

Het PID bevat essentiële gegevens over de gebruikte materialen, technieken, en locaties van nutsvoorzieningen en structurele elementen van een bouwproject. Deze informatie is waardevol bij toekomstige interventies; zoals renovaties, onderhoud of reparaties, om de veiligheid en efficiëntie van deze werken te waarborgen.

De doelen van een PID omvatten het bevorderen van de veiligheid en gezondheid tijdens toekomstige interventiewerken en het voorzien van een heldere documentatie over de specifieke kenmerken en historiek van een gebouw.

WAAROM EEN PID LATEN OPMAKEN?

Het opstellen van een Postinterventiedossier (PID) vormt een fundamentele stap in het beheer en onderhoud van gebouwen. Hier belichten we de sleutelredenen waarom een PID onmisbaar is in bouw- en renovatieprojecten

  • Veiligheid Garanderen: Het waarborgen van de veiligheid van toekomstige interventies, zoals renovaties of reparaties, door gedetailleerde informatie over het gebouw en uitgevoerde werken te verstrekken.

  • Wettelijke Verplichting: In België is het opmaken van een PID een wettelijke vereiste en moet dit worden meegeleverd bij verkoop van uw woning.

  • Efficiëntie van Werkzaamheden: Het faciliteren van toekomstige onderhouds- en renovatiewerkzaamheden door het verstrekken van cruciale informatie, wat leidt tot een efficiëntere planning en uitvoering van werken.

  • Informatievoorziening: Het duidelijk en transparant communiceren naar alle betrokken partijen (eigenaars, aannemers, architecten) over de structuur en de technische aspecten van het gebouw.

ONze prijzen

Transparant en betaalbaar

Onze tarieven zijn direct beschikbaar op de website, waardoor een afzonderlijke offerte overbodig is. Plan meteen uw meting in, en wij garanderen een snelle en efficiënte service ter plaatse!

Woning/appartement

16500
( E x c l . B T W | E e n g e z i n s w o n i n g )
  • Op basis van doorgestuurde info
  • Afleveren rapport

Woning/appartement

35000
( E x c l . B T W | E e n g e z i n s w o n i n g )
  • Plaatsbezoek
  • Op basis van doorgestuurde info
  • Afleveren rapport
ONze voordelen

Waarom kiezen voor
BLENT als uw partner?

Bij Blent staan we voor correcte service aan correcte tarieven. Of het nu gaat om ventilatiemetingen, blowerdoortesten, EPC’s…: ons ervaren team zorgt voor een vlotte en betrouwbare uitvoering. 

Wij denken mee met u! 

150

Jaar ervaring

70

Medewerkers

+
25000

testen uitgevoerd

150

Erkenningen

Offerte nodig?

Wij dragen uw privacy hoog in het vaandel, en delen deze informatie dus niet met derden.